Kröning av Nordanstigs Lucia 2017
På luciadagen den 13 december kröntes Johanna Larsson till årets lucia. Kröningen ägde rum i Bergsjö kyrka och förättades av diakon Jessica Tranlander-Ek.
Det efterföljande programmet innehöll de traditionella lucia och julsångerna som lucia och hennes nio tärnor framförde på ett proffessionellt sätt till ackompanjemang av Charles Lljedahl på flygel och Tang Naulak på gitarr.

Lucia 2017 2
Lucian Johanna Larsson med hennes nio tärnor.


Vid fredagens luciaövning överlämnades en blomma till Johanna Larsson, som blir Nordanstigs lucia 2017, av luciageneralen Birgitta Myrgren från Lions Club Bergsjö, som är arrangör för luciahögtiden tillsammans med Bergsjö församling. Kröningen sker i Bergsjö kyrka onsdagen den 13/12, klockan 19.00.

 Johanna lucia 2017

 

Årets lucia, Johanna Larsson får en blomma och grattis
av luciageneralen Birgitta Myrgren.

Nordanstigs lucia 2016 kröntes vid luciahögtiden i Bergsjö kyrka den 13 december.
Elsa Gradin kröntes av komminister Kajsa Berg med att få ett armband som bevis på att hon är årets lucia.
Tärnorna fick även ett amband som minne för sitt deltagande.
För musiken svarade kantor Charles Liljedahl och Thang Naulak.

Luciakröning 2016
Lucia Elsa Gradin med tärnor, från vänster: Stina Eriksson, Amanda Helenius, Signe Fröjdh, Irma Larsson, Signe Sköldunger
Emma Flodin, Angelica Skoog, Ellen Sköldunger och Nora Larsson.

 
Nordanstigs Lucia är utsedd

I samband med tisdagens sångövning med kandidaterna till Nordanstigs Lucia företogs lottning för vem som skulle få äran att vara lucia.
Lotten föll på Elsa Gradin från Högen, Bergsjö.

Hon kommer att krönas i Bergsjö kyrka, på luciadagen den 13 december, klockan 19.00.
Lucian kommer att ha ett följe med nio tärnor och en stjärngosse. För sångträningen har kantor Charles Liljedahl varit ansvarig. 
Arrangemanget är ett samarbete mellan Lions Club Bergsjö och Bergsjö församling. Nordanstigs Lucia 2016 Elsa Gradin

Nordanstigs Lucia 2016, Elsa Gradin

Från Luciakröningen 2015
Lucia 2015
Luciakröning i Bergsjö kyrka 2015

Nordanstigs Lucia 2015

Den välbesökta luciakröningen i Bergsjö kyrka fredagen den 11 december, var ett arrangemang tillsammans med Bergsjö församling och Bergsjö skola.

Lucian Emma Flodin med tärnorna Signe och Ellen Sköldunger, Stina Eriksson, Tea Larsson, Matilda Westman, Elsa Gradin, Signe Fröjd och Angelica Skoog samt stjärngossen Isac Erixon. Komminister Kajsa Berg krönte lucian. Charles Liljedal och Thang Naulak ackompanjerade till dom vackra traditionella julsångerna, som framfördes på ett förstklassigt sätt. Lionklubben skänkte smyckena, ett halsband till lucian och armband till tärnorna och stjärngossen.
Kollekten insamlades till förmån för Lions kampanj "De glömda barnen i Syrien och dess grannländer" för vilken klubben framför ett varmt tack.


Emma Flodin1
Emma Flodin, årets lucia.


Lions Club Bergsjö